CrimtanHU - IAB Hungary

2015. április 10. 11:28 - Sándor Márton

iab.gifA CrimTan Magyarország hivatalosan az IAB Magyarország tagja lett.

 

 

 

A Szövetségről

Az IAB Hungary a Magyar Reklámszövetség keretein belül 2008 novemberében létrejött tagozat, mely a nemzetközi Interactive Advertising Bureau (IAB) szakmai szervezet hazai képviselője, az IAB Europe tagja. A szervezetet 46 cég alapította, köztük ügynökségek, kiadók, kutatócégek, hirdetők és egyéb az online hirdetési piacon tevékenykedő szolgáltató cégek. A szervezet céljai:

  • A szervezet célja az online, interaktív, digitális marketing és reklámeszközök és megoldások ismertségének, használatának és elfogadottságának növelése.
  • A digitális marketing iparág fejlesztése, a digitális média további erősítése.
  • Szakmai érdekképviselet és érdekérvényesítés hazai és nemzetközi fórumokon, üzleti, társadalmi és kormányzati szervezetekben.
  • Egy iparági „közös hang” megteremtése, a piaci szereplők, szakmai szervezetek, szakmai sajtó, szakhatóságok irányába való folyamatos, hiteles kommunikáció.

 

Az IAB Europe bemutatása

Az 1998-ban alakult szervezet jelenleg 23 nemzeti IAB-t fog össze, melyeknek közel 90 alkalmazottja képviseli az interaktív marketing iparágat helyi és európai szinten. A tagok száma folyamatosan bővül.

Az IAB Europe 23 európai tagszervezetnek, illetve a közel 5000 képviselt cégnek kereskedelmi szövetsége a digitális és interaktív marketing terén.

A szervezet célja, hogy segítse az európai interaktív hirdetési piacot, támogassa az ipar érdekeit, szabályozza a piaci gyakorlatot, és képezze a digitális piac szereplőit.

IAB Europe az egyetlen szervezet, amely teljes körűen képviseli az európai digitális iparágat. Az erejét a meghatározó tagokból meríti, mind nemzeti szinten, mind a képviselt cégek szintjén.

A nemzeti tagság átível az egész kontinensen –nem csak a fejlettebb nyugati piacok képviseltetik maguk, hanem a gyorsan fejlődő kelet európai piacok is (pl. Horvátország, Lengyelország, Románia, Magyarország és Szlovénia). A vállalati tagok közt tudjuk a legnagyobb hirdetőket, média csoportokat, kiadókat és portálokat, ügynökségeket, kutató és technológiai cégeket.

(Forrás: IAB.hu - http://iab.hu/bemutatkozas.html)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://crimtanhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr677355816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.